fyrverkaren.hsbbrfwebb.se|fyrverkaren@hsbbrfwebb.se

Avslutat Projekt på Brf Fyrverkaren

2021-12-17

Projektet med att renovera fönster, balkonger och fasader är snart avslutat. Sista besiktning är utförd och enstaka anmärkningar finns kvar som måste vänta tills vi får lite mildare väder. Vi hoppas att ni är nöjda med era fönster och även med era fina balkonger.

Styrelsen har valt att lyfta ut återställning av marken från projektet. Därför kommer Peab endast att återställa större hål och gropar. Den finare återställningen kommer att ske via ett annat mindre projekt där man vill planera för finare grönytor, mer info om detta kommer.

Läs gärna underhållsinformationen som ni fått utdelad av Peab och HSB, där står mycket nyttig information om drift och underhåll. Det är även viktigt att följa brf Fyrverkarens regler angående er balkong. Gällande tex målning och att man inte får fästa något i räcken, inglasningar, balkongplattan eller i väggen. Vill även påminna om att en inglasad balkong inte är tät som ett uterum. Vid kraftigt regn och blåst kan det tränga in vatten på balkongen, vilket är fullt normalt.

Entrépartierna som levererats har tyvärr inte utnyttjat befintliga dörrhål till max så dessa kommer att bytas ut till bredare någon gång vid månadsskiftet Januari/Februari. Bytet kommer ske i två etapper som tar ca 1 vecka vardera. Det är alltså totalt 2 veckors arbetstid med hälften den ena veckan och den andra halvan den andra veckan.

Det är då viktigt att ni följer Peabs anvisningar till vilken entré man får lova att använda. När Peab tidigare gjort anvisningar till vart man kan gå ut och in så var det många boende som ignorerade detta. Det är alltså inte okej att förbise de anvisningar Peab sätter upp, det är för er säkerhet som Peab gör dessa anvisningar.

Eftersom projektet med fönster, balkonger och fasader snart är avslutat så ska ni från januari 2022 göra felanmälningar som berör fönster och balkonger till HSB på tele 042-199590. Skulle ni upptäcka något innan januari så kontaktar ni mig Angelika boendesamordnare på HSB.

Slutligen vill även vi tacka er boende på brf fyrverkaren för ert tålamod och vi hoppas att ni kommer njuta av era nya balkonger under tidig vår.

 

Önskar er alla en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Med Vänlig Hälsning

Styrelsen, HSB & Peab

Print Friendly, PDF & Email
By |2021-12-17T12:09:43+01:00december 17th, 2021|Nyheter|0 Comments

About the Author:

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Comment